З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом шурпу з свинини і яловичини. Блюдо виходить з неймовірним яскравим ароматом і ні з чим незрівнянним смаком. Приготуйте таку шурпу на святкове торжество і ваші гості будуть в захваті.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Морква – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Заморожена суміш овочів – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати шурпу з свинини і яловичини. Підготуйте суміш приправ. У невеликій ємності з’єднайте сушену овочеву суміш, зіру, мелений коріандр і чорний мелений перець. Добре перемішайте. Спеції вибирайте за своїм уподобанням.

Свинину і яловичину промийте під водою, після чого обсушити паперовими рушниками, і нарубаєте на великі частини.

Обсмажте на добре розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії до рівномірного золотистого кольору.

Моркву очистіть від шкірки, наріжте великими шматочками і додайте в сковороду.

Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Болгарський перець і помідори вимийте, потім помістіть на кілька хвилин в окріп.

Потім акуратно зніміть шкірку з овочів. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. У помідорів вирізати плодоніжку.

Очищені овочі дрібно наріжте.

Часник очистіть від лушпиння. Кріп і зелена цибуля добре промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем.

Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте пір’ям.

Обсмажене м’ясо викладіть в глибоку каструлю, додайте картоплю, ріпчасту цибулю, болгарський перець, помідори, подрібнену зелень, часник, суміш приправ, яку приготували, а також сіль.

Влийте питну воду так, щоб вона повністю покривала блюдо. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву приблизно 1 годину на повільному вогні, періодично помішуючи.

Наваристу ситну шурпу з свинини і яловичини розлийте по порційних тарілках.

Після чого подавайте на обідній або святковий стіл.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини по-узбецьки