Настійно рекомендую приготувати смачний і корисний сік з гарбуза та моркви без соковижималки на зиму. Вітамінний сік стане чудовою альтернативою газованим купівельними напоїв. Рецепт цей чудовий тим, що для приготування овочевого соку не потрібна соковижималка.
Інгредієнти: на 3 л.
- Гарбуз – 1,5 кг
- Морква – 300 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Вода – 2 л
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати сік з гарбуза та моркви без соковижималки на зиму, насамперед ретельно вимийте гарбуз, обсушіть її кухонним або паперовим рушником, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або скористайтеся гострим ножем.
Очищену від шкірки гарбуз розрізати на кілька частин і акуратно вийміть серцевину з насінням, наріжте на шматочки невеликого розміру, а потім викладіть в глибоку ємність з товстим дном.
Моркву ретельно вимийте під проточною водою, скориставшись щіткою для миття овочів і фруктів, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Очищену моркву викладіть в каструлю до гарбузі, і залийте необхідною кількістю холодної питної води так, щоб вона повністю покривала овочі. Велику моркву попередньо розріжте на кілька частин.
Каструлю з вмістом поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть овочі приблизно 35-40 хвилин.
В процесі приготування додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте. Кількість цукру відрегулюйте самостійно в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі овочів.
Після закінчення часу гарячу каструлю обережно зніміть з вогню. Скориставшись заглибним блендером, подрібніть приготовані овочі.
В вийшло овочеве пюре додайте лимонну кислоту, і прокип’ятіть сік приблизно 5-7 хвилин.
Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, після чого стерилізуйте зручним для вас способом.
Гарячий сік з гарбуза та моркви обережно розлийте по стерильним банкам.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть, а потім закрутіть ними гарячі банки з овочевим соком.
Після чого банки з соком акуратно переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште приблизно на добу до повного охолодження, а потім перемістіть банки на зберігання до комори, льох або підвал.
Насолоджуйтеся вітамінним напоєм!
Гарбузовий сік з лимоном Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-морквяний сік