Сьогодні представляю вашій увазі рецепт соку з гарбуза та моркви через соковижималку на зиму. На дачі у великій кількості ростуть гарбузи, і до недавнього часу я не знала, що з ними робити. Щоб заморозити на зиму, потрібна велика морозильна камера. І ось я вирішила ризикнути, і за порадою подруги приготувати сік з гарбуза та моркви на зиму. Експеримент вдався. Тепер хочу поділитися цим рецептом з вами.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Гарбуз – 7,5 кг
- Морква – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати сік з гарбуза та моркви через соковижималку на зиму, моркву ретельно промийте під холодною проточною водою, скориставшись щіткою для миття фруктів і овочів, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Гарбуз добре вимийте під прохолодною водою, обсушіть сухим кухонним рушником, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа. Для соку краще всього вибирати соковиту молоду гарбуз десертних сортів.
Очищену гарбуз нарізати і акуратно вийміть серцевину з насінням, потім наріжте на шматочки середнього розміру.
Очищену гарбуз пропустіть через соковижималку.
Отриманий сік вилийте в металеву каструлю з товстим дном.
Потім пропустіть через соковижималку підготовлену моркву.
Морквяний сік вилийте в каструлю з гарбузовим соком. Ретельно перемішайте.
Каструлю з овочевим соком поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть сік приблизно 5 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворилася, скориставшись невеликим ситом.
Після чого додайте необхідну кількість цукрового піску і добре перемішайте.
Знову доведіть до кипіння і прокип’ятіть ще кілька хвилин. Кількість цукрового піску відрегулюйте у відповідності з власними смаковими уподобаннями і в залежності від натуральної солодощі овочів. Обережно зніміть каструлю з вогню.
Поки вариться сік, підготуйте банки. Ретельно вимийте їх теплою водою з допомогою харчової соди або миючого засобу, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, на водяній бані або в духовці.
Гарячий сік з гарбуза та моркви акуратно розлийте по банках.
Кришки обдайте заздалегідь підготовленим окропом або прокип’ятіть в окремій ємності
Потім гарячі банки з соком закрутіть стерильними кришками.
Банки з овочевим соком переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12-16 годин, після чого перетягніть їх на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце. Залишки овочевого соку негайно спробуйте.
Насолоджуйтеся ароматним напоєм!
Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-морквяний сік