Всім любителям соків власного приготування настійно рекомендую скористатися цим простим рецептом і приготувати сік з гарбуза та моркви з м’якоттю на зиму. Цей рецепт підійде всім, у кого немає соковижималки.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Гарбуз – 4 кг
  • Морква – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати сік з гарбуза та моркви з м’якоттю на зиму, морква і гарбуз ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, обсушіть, після чого очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою або гострим ножем. Для соку краще всього вибирати соковиті і молоді овочі.

Очищені овочі наріжте на шматочки невеликого розміру, а потім викладіть в глибоку ємність з товстим дном і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покрила овочі.

Каструлю з овочами поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть овочі приблизно 30-35 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте. Кількість цукрового піску можна регулювати відповідно зі своїми власними смаковими уподобаннями і в залежності від солодощі овочів.

Банки ретельно промийте в теплій воді, а потім стерилізуйте на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Гарячу ємність з вмістом обережно зніміть з вогню. Скориставшись заглибним блендером, подрібніть відварені овочі. Якщо вам здається, що консистенція соку занадто густа, в вийшло овочеве пюре додайте трохи питної води, знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Гарячий сік з гарбуза та моркви з м’якоттю акуратно розлийте по підготовленим банкам.

Кришки обдайте попередньо підготовленим окропом або прокип’ятіть в окремій каструльці.

Наповнені овочевим соком банки закрутіть стерильними кришками або загорніть, скориставшись закаточной машинки.

Гарячі банки з соком акуратно переверніть догори дном і закутайте їх теплою ковдрою або махровим рушником.

Залиште в такому положенні приблизно на деякий час до повного охолодження. Я зазвичай залишаю банки в такому положенні на добу.

Після того, як банки з соком з гарбуза та моркви повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце – до комори, льох або підвал.

Насолоджуйтеся корисним напоєм!

Гарбузовий сік у домашніх умовах Гарбузово-морквяний сік