Ранетки пропускаються через соковижималку, після чого, отриманий сік переливають в емальовану каструлю і доводиться до кипіння. Потім все вариться на повільному вогні, розливається по банкам і закочується.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 4 кг

Процес приготування:

Готувати сік з ранеток без стерилізації на зиму просто! Для початку перебираємо яблука і залишаємо тільки незіпсовані плоди. Потім ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на рушник.

Пропускаємо яблука через соковижималку

На ємність з пластмаси або скла (контакт з залізом може погано вплинути на смак напою) кладемо кілька шарів марлі і виливаємо на неї сік. Зціджуємо його.

Переливаємо очищений сік в глибоку емальовану каструлю і ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого продовжуємо варити на невеликій температурі, поступово знімаючи піну, яка утворилася.

Сік має вийти чистим, насиченим кольором.

Розливаємо гарячий напій по стерилізованим банкам, закатуємо стерилізованими кришками і перевертаємо їх догори дном. Закутуємо все в ковдру або плед і залишаємо на ніч до повного охолодження. Потім відправляємо в темне сухе місце для зберігання. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний яблучний сік. Приємного апетиту!

Новости