Яблука пропускаються через соковижималку, і отриманий сік переливається спочатку в каністру. Потім він зціджує в каструлю, прогрівається на плиті і розливається по простерилизованным банкам.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Ранетки – 4 кг

Процес приготування:

Готувати сік з ранеток без цукру на зиму просто! Для початку ретельно промиваємо яблука під проточною водою і висушуємо за допомогою паперового рушника.

Пропускаємо ранетки через соковижималку і переливаємо отриманий сік в каністру. Даємо постояти близько години, щоб весь осад опустився.

З отриманого макухи можна приготувати яблучне вино, додавши до нього цукровий пісок і воду, або ж використовувати його в якості добрива.

Зціджуємо яблучний сік в емальовану каструлю за допомогою трубочки з-під крапельниці. Потім ставимо на вогонь і добре прогріваємо, майже доводячи до кипіння. При бажанні в нього можна додати цукрового піску за смаком.

Стерилізуємо банки зручним способом і розливаємо по ним гарячий сік. Закатуємо стерилізованими кришками, закутуємо в ковдру або плед і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу корисний напій. Приємного апетиту!

Новости