Стрілки з часнику на зиму – відмінна намазки для тостів або ж м’ясних страв. Крім того, в ній міститься багато корисних вітамінів і мінералів, яких так не вистачає взимку. А адже багато господині навіть не здогадуються, який скарб росте на грядці.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Часник (молодий) – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Гірчичне масло – 50 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати стрілки часнику на зиму через м’ясорубку? Для початку зрізаємо стрілки часнику і гарненько промиваємо під проточною водою, а потім розкладаємо їх, даючи підсохнути.

Щоб полегшити перемолку в м’ясорубці, часникові стрілки розрізаємо на шматочки по 4-5 див.

Тепер можна додати рослинне масло (або ж замінити його гірчичним, що значно перевершує по якості) і сіль з цукром, а також трохи винного оцту.

Приправимо нашу масу спеціями і розкладемо по банках, які попередньо стерилізуємо. Зверху поливаємо часникові стрілки маслом.

Для підсилення смаку можна змішати часникові стрілки з перемеленим солоним салом.

Таку намазки можна не тільки застосовувати для тостів, але змішувати її з салатами або ж використовувати як добавки до м’ясних продуктів.

Ось і все! Закручуємо баночки і відправляємо в холодне місце!

Новости