Приготувати якісне тісто для пельменів, щоб вона не розвалювалася під час варіння, справжнє мистецтво. Для цього потрібно правильно підібрати пропорції інгредієнтів. А щоб тісто вийшло ще смачніше, додамо в нього яйце і куркуму. Сім’я від таких пельменів буде в захваті!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 3,5 – 4 гр.
  • Вода – 250 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Куркума – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати смачне тісто для пельменів, щоб не разваривалось? Борошно просіваємо через сито, так ми не тільки позбавить вас від непотрібних домішок, але і значно збагатимо її повітрям.

Додаємо в борошно куркуму і розмішуємо.

кип’ятимо Воду і розчиняємо у ній щіпку солі.

Додаємо в борошно яйце, добре перемішуємо і вливаємо кип’ячену воду.

Відразу розмішуємо тісто лопаткою, а коли вона трохи охолоне, посипаємо долоні борошном і вимішуємо тісто руками 5-7 хв

Накриваємо тісто целофаном або рушником і даємо охолонути.

Приємного апетиту!

Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді без яєць Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на окропі без яєць з рослинним маслом