Кожна господиня знає, що приготувати смачні і пишні оладки не так вже просто. Для цього потрібно не стільки майстерність, скільки рецепт, в якому були б правильно підібрані всі інгредієнти. Пропонований рецепт оладок на кафедрі саме такий: гармонійний поєднання інгредієнтів і простий у використанні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Готувати смачні оладки на кефірі легко! Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

В чашу кухонного комбайна увіллємо кефір, додамо сметану, додаємо сіль, цукор і соду. Перемішуємо.

Поступово додаємо в суміш борошно.

Готове тісто по консистенції має нагадувати густу сметану.

нагріваємо Сковороду на середньому вогні, вливаємо туди рослинне масло. Ложкою викладаємо на сковороду оладки.

Смажимо оладки з двох боків до утворення скоринки апетитною золотою.

Готові оладки на кефірі подавати за бажанням зі сметаною, варенням або згущеним молоком. Відмінний перекус або сніданок готовий!

Оладки без дріжджів з содою Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на сметані з содою Оладки як у бабусі