Оладки на сніданок або вечерю – завжди відмінне рішення. Вони швидко готуються, смачні з різними добавками і соусами і добре насичують. Оладки на кефірі хороші тим, що виходять пишними і м’якими, як дріжджові, але при цьому не потрібно чекати, поки тісто підніметься. Після змішування всіх інгредієнтів рекомендується лише дати тісту постояти протягом десяти хвилин, щоб сода погасилась в кефірі і бульбашки повітря змогли наситити майбутні оладки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Як швидко почати готувати оладки на кефірі ? Готуємо необхідні продукти для оладок. Яйця, кефір і молоко дістаємо з холодильника, щоб вони прийняли кімнатну температуру.

В миску, в якій буде змішуватися тісто виливаємо кефір, молоко і розбиваємо яйце. Додаємо цукор і сіль. Віночком змішуємо всі компоненти до однорідності. Немає необхідності збивати на високих швидкостях, досить просто змішати всі інгредієнти.

Просіваємо борошно прямо в миску і відразу засипаємо соду.

Знову вимішуємо все віночком, поки всі грудочки не розійдуться, і консистенція тесту не стане повністю однорідним і гладкою. Тісто виходить середньої густоти.

Даємо отриманого тесту постояти хвилин десять. За цей час починається реакція між содою і кислотою кефіру, тісто почне збагачуватися бульбашками повітря.

На сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його до гарячого стану. Ложкою викладаємо невеликі оладки і смажимо їх протягом двох-трьох хвилин з одного боку при закритій кришці. Не викладайте оладки занадто близько один до одного, так як при смаженні вони збільшуються в об’ємі і можуть злипнутися.

Потім перевертаємо оладки на іншу сторону і продовжуємо смажити ще дві хвилини, не закриваючи кришки.

Готові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвої жирності. Обсушені оладки подаємо на стіл зі сметаною, сиропом, варенням, свіжими ягодами за бажанням.

Приємного апетиту!

Оладки без розпушувача Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на сніданок Пишні оладки на молоці