Оладки на кефірі – швидкий і простий спосіб нагодувати сім’ю. Готуються швидко, можна вживати в їжу зі сметаною, з варенням або джемом, з різними сиропами, з кабачковою ікрою та іншими наповнювачами. Оладки виходять повітряними і миттєво відлітають зі столу, рекомендую готувати відразу подвійну порцію.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 0.5 л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 400 – 500 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати оладки на кефірі просто! Підготуйте необхідні продукти для оладок.

розбийте Яйця в глибоку миску, додайте сіль та цукровий пісок, добре перемішайте вилкою або з допомогою віночка. Кількість цукрового піску регулюйте по своєму смаку.

Вилийте кефір, ретельно розмішайте.

В отриману масу додайте харчову соду і просіяне через сито борошно. Борошно вводите в кілька прийомів. Кількість борошна регулюйте самостійно. Акуратно розмішайте тісто.

добре розігрійте Сковороду. Налийте невелику кількість рослинного масла. Якщо сковорода з антипригарним покриттям – смажте оладки без масла. Столовою ложкою рівномірно викладіть тісто.

Коли краю оладок зарум’яняться, переверніть на іншу сторону.

Готові оладки подавайте на стіл, прикрасивши на свій розсуд. У нашій родині такі оладки їдять як з солодкими, так і солоними наповнювачами. Можна приготувати соус зі сметани з часником і свіжою зеленню. Тут все залежить від ваших власних уподобань і фантазії.

Приємного апетиту!

Оладки Оладки без молока Оладки з содою і яйцями Оладки класичні Оладки на кефірі без розпушувача Оладки як у бабусі