Грузді, заготовлені на зиму, виходять хрусткими і насиченим смаком. Спробуйте приготувати ситну закуску зі смажених грибів. Такий варіант можна подавати до столу разом з гарніром.
Інгредієнти: на 1 л.
- Грузді – 2 кг
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування смажених груздів на зиму? Грузді слід заздалегідь перебрати почистити і на кілька годин відмочити у воді. Тільки після таких процедур гриби відварюємо в киплячій підсоленій воді 20 хвилин. Відкидаємо на друшляк і даємо охолонути.
Остиглі грузді при необхідності нарізаємо і обсмажуємо 20 хвилин на сковороді з рослинним маслом. Окремо обсмажуємо півкільцями цибулю до рум’яного кольору. Змішуємо два інгредієнта, додаємо сіль та інші спеції. Тушкуємо їх на повільному вогні 15 хвилин. Після чого знімаємо з плити.
Розливаємо гриби по стерилізованим банкам. Зверху доливаємо рослинне масло, яке попередньо слід розжарити. Закрити капроновими кришками і залишаємо до повного охолодження. Після можна відправляти на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Грузді на зиму Смажені грузді Як приготувати грузді - рецепти