Страви з кабачків користуються великою популярністю! Скільки різноманітних цікавинок можна з них приготувати. Один з таких простих, але неймовірно апетитні – це смажені кабачки з часниковим соусом. Соус додасть страві особливу пікантність і аромат! Спробуйте самі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Базилік сушений – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – 70 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати смажені кабачки з часниковим соусом. Кабачки промиваємо, відрізаємо у них кінчики і нарізаємо кружальцями приблизно 0,5-1 см завтовшки.
Солимо і перчимо кабачки і даємо їм настоятися 5-10 хв.
Потім висипаємо борошно на тарілку і обвалюємо кожен шматочок у борошні.
Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажуємо кабачки з обох сторін. В цілому на смаження потрібно 10-13 хв.
Готуємо соус. Для цього моє і всю зелень подрібнюємо. Змішуємо її з рослинним маслом. Додаємо оцет і пропущений через прес чесок. Додаємо перець і базилік за смаком.
Подаємо кабачки разом з соусом в невеликій чаші.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки з кропом і часником Кабачки на сковороді швидко і смачно Смажені кабачки