Рагу з овочів з грибами – ситне і водночас легка страва, що підходить для сімейного обіду або вечері. Таке блюдо зігріє у холодну погоду і підніме настрій! З овочами можна експериментувати, використовуючи різні їх комбінації. Грибна нотка зробить рагу більш ароматним і насиченим смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Кріп – 0,5 пучків
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати рагу з овочів з грибами легко! Моркву і ріпчасту цибулю треба очистити і порізати дрібним кубиком.

Далі обсмажуємо цибулю з морквою на розігрітій сковороді з рослинним маслом до м’якості і золотавості.

Кабачок і баклажан ретельно промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.

Картопля очищаємо, промиваємо, крупно нарізаємо і відварюємо до напівготовності.

Обсмажені моркву з цибулею перекладаємо в каструлю з картоплею.

Туди ж відправляємо і кабачок з баклажаном. Тушкуємо овочі на помірному вогні до м’якості.

Печериці слід промити, нарізати пластинками і обсмажити на олії до рум’яності.

Болгарський перець промийте і наріжте дрібним кубиком, попередньо зрізавши видаливши плодоніжку і внутрішні насіння.

Очищений від лушпиння часник наріжте тонкими пластинками.

Петрушку і кріп промити, обсушити і дрібно поріжте.

готуються овочі додаємо болгарський перець, часник, рубану зелень і обсмажені шампіньйони. Приправляємо блюдо меленим перцем і сіллю. Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо на мінімальному вогні 5-10 хвилин.

Рагу з овочів з грибами готово! Розкладайте страву по тарілках і приступайте до частування!

Приємного вам апетиту!

Кабачки з баклажанами Кабачки з баклажанами на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу з картоплею і баклажанами Страви з кабачків