Смажені кабачки з грибами прості в приготуванні і сподобаються більшості домочадців! Для такої закуски краще використовувати саме молоді кабачки: форма і смак будуть оптимальними. Подавати кабачки з грибами можна і в гарячому, і в холодному. Не забуваємо при приготуванні використовувати свіжий кріп, він додасть приємний аромат і додасть свіжості підсумкового смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки (молоді) – 2 шт.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування смажених кабачків з грибами. Печериці обтираем вологою серветкою, щоб зняти забруднення. Зелень кропу промиваємо й обсушуємо.
Гриби нарізаємо дрібними шматочками довільної форми.
Кабачки нарізаємо кружальцями товщиною в півтора-два сантиметри. За допомогою ложки з гуртків вирізаємо серцевину, залишаючи кільця м’якоті з шкіркою.
Витягнуту серцевину кабачків дрібно рубаємо ножем.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла без запаху і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Помішуючи, обсмажуємо цибулю до прозорості.
Додаємо до цибулі нарізані шампіньйони і подрібнену серцевину кабачків.
Перемішуємо, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Очищені зубки часнику пропускаємо через прес і також додаємо в сковорідку. При періодичному помішуванні смажимо суміш на середньо-високій температурі, поки рідина не випарується, а інгредієнти не почнуть злегка рум’янитися.
Готової начинки даємо охолонути до теплого стану.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до остигнула начинку, перемішуємо.
В окремому посуді змішуємо яйця, сіль, чорний мелений перець і дрібно нарізану зелень кропу.
Всипаємо в яєчну суміш борошно і збиваємо виделкою або віночком до однорідності.
Підготовлені раніше кільця кабачків по одному опускаємо в кляр з кропом.
Після занурення в кляр кабачки відразу кладемо в сковорідку з добре розігрітим рослинним маслом. В середину кілець ложкою кладемо приготовлену начинку з сиром. Смажимо кабачки з начинкою на середньо-низькій температурі, поки знизу не утвориться рум’яна кірочка.
Кабачки перевертаємо на інший бік за допомогою плоскої лопатки і закриваємо сковороду кришкою. Продовжуємо смажити до готовності протягом трьох-чотирьох хвилин.
Готові кабачки знімаємо лопаткою з сковороди і викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишку олії. Потім перекладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Можна додатково посипати страву подрібненою зеленню кропу.
Приємного апетиту!
Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки з грибами на сковорідці Кабачки з кропом і часником Кабачки з яйцем Смажені кабачки Смажені кабачки з часником Страви з кабачків на сковороді