Кабачкові оладки з кукурудзяним борошном готуються для людей, які потребують спеціальної дієти, яка виключає глютены. Оладки виходять такими ж пишними і повітряними, як і з пшеничним борошном. Готуємо страву з молодих цукіні, а з подрібненого кабачків обов’язково віджимаємо овочевий сік.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 300 гр.
  • Кефір – 0.5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Мука кукурудзяна – 4 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати кабачкові оладки з кукурудзяною мукою? Кабачок очистіть від шкірки і видаліть внутрішню м’якоть з насінням.

Потім натріть кабачок на тертці з великими отворами, помістіть цю масу в окремий посуд, трохи посоліть і добре рукою перетріть, щоб кабачок віддав свій сік. Через кілька хвилин сік злийте.

До подрібненим і віджатим кабачків вбийте куряче яйце.

Потім додайте до цієї маси кефір або сметану, що зробить оладки дуже пишними.

Насипте до них потрібну кількість кукурудзяного борошна, додайте соду і ще трохи солі.

Кріп промийте, дрібно наріжте і перекладіть до кабачків. Ложкою добре замісіть тісто і залиште його на 5-7 хвилин, щоб кукурудзяна мука набухла і зробила тісто густим.

Розігрійте сковорідку і змастіть її рослинним маслом. Тісто викладайте на сковорідку по 2 ст. л., формуючи один млинець. Обсмажте оладки з обох боків до рум’яного кольору.

Приготовані оладки складіть стопкою на тарілку, змащуючи кожен млинець шматочком вершкового масла. Блюдо подайте до столу в гарячому вигляді, а до нього – сметану і салат зі свіжих овочів.

Кабачки з м'ясом на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Коржі з кабачків на сковороді Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки з кабачків з зеленню Оладки на сніданок ПП оладки на кефірі Страви з кабачків на сковороді