Смажені кабачки з грибами прості в приготуванні і сподобаються більшості домочадців! Для такої закуски краще використовувати саме молоді кабачки: форма і смак будуть оптимальними. Подавати кабачки з грибами можна і в гарячому, і в холодному. Не забуваємо при приготуванні використовувати свіжий кріп, він додасть приємний аромат і додасть свіжості підсумкового смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування смажених кабачків з грибами. Печериці обтираем вологою серветкою, щоб зняти забруднення. Зелень кропу промиваємо й обсушуємо.

Гриби нарізаємо дрібними шматочками довільної форми.

Кабачки нарізаємо кружальцями товщиною в півтора-два сантиметри. За допомогою ложки з гуртків вирізаємо серцевину, залишаючи кільця м’якоті з шкіркою.

Витягнуту серцевину кабачків дрібно рубаємо ножем.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла без запаху і висипаємо в нього подрібнену цибулю. Помішуючи, обсмажуємо цибулю до прозорості.

Додаємо до цибулі нарізані шампіньйони і подрібнену серцевину кабачків.

Перемішуємо, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Очищені зубки часнику пропускаємо через прес і також додаємо в сковорідку. При періодичному помішуванні смажимо суміш на середньо-високій температурі, поки рідина не випарується, а інгредієнти не почнуть злегка рум’янитися.

Готової начинки даємо охолонути до теплого стану.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до остигнула начинку, перемішуємо.

В окремому посуді змішуємо яйця, сіль, чорний мелений перець і дрібно нарізану зелень кропу.

Всипаємо в яєчну суміш борошно і збиваємо виделкою або віночком до однорідності.

Підготовлені раніше кільця кабачків по одному опускаємо в кляр з кропом.

Після занурення в кляр кабачки відразу кладемо в сковорідку з добре розігрітим рослинним маслом. В середину кілець ложкою кладемо приготовлену начинку з сиром. Смажимо кабачки з начинкою на середньо-низькій температурі, поки знизу не утвориться рум’яна кірочка.

Кабачки перевертаємо на інший бік за допомогою плоскої лопатки і закриваємо сковороду кришкою. Продовжуємо смажити до готовності протягом трьох-чотирьох хвилин.

Готові кабачки знімаємо лопаткою з сковороди і викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишку олії. Потім перекладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Можна додатково посипати страву подрібненою зеленню кропу.

Приємного апетиту!

Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки з грибами на сковорідці Кабачки з кропом і часником Кабачки з яйцем Смажені кабачки Смажені кабачки з часником Страви з кабачків на сковороді