Смажені лисички з картоплею і цибулею – швидке в приготуванні, ситне і неймовірно смачне блюдо для всієї родини. Хочете внести різноманітність у раціон сім’ї і просто побалувати близьких кулінарним шедевром? Смажені лисички – те, що потрібно! У поєднанні з картоплею і цибулею гриби набувають ще більш виражений смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лисички свіжі – 600 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати смажені лисички з картоплею і цибулею? Лисички ретельно промийте, видаливши при цьому лісове сміття. Далі гриби наріжте крупною соломкою або пластинками. Лисички при смаженні виділяють багато соку і зменшуються в розмірі, тому для отримання в результаті красивого страви не варто нарізати гриби дрібно.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть і обсмажте на розігрітій сковороді з рослинним маслом.

Коли цибуля почне набувати золотистий колір, всипте в сковороду нарізані лисички. Коли з грибів випарується сік, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте цибулю з грибами 10 хвилин на слабкому вогні.

Очищений і промитий картоплю необхідно порізати соломкою. Далі обсмажуємо картоплю на окремій сковороді до готовності. Посолити картоплю необхідно в кінці приготування.

Далі змішуємо обсмажену картоплю і лисички з цибулею, все перемішуємо. Приправляємо страву сіллю і меленим перцем. Тримаємо на вогні пару хвилин і вимикаємо газ.

Готову страву розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо за бажанням зеленню і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Картопля з лисичками Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти