Особливий смак і аромат додадуть вашим заготівель на зиму гриби. Однією з найбільш популярних варіантів закаток є солянка з капусти з додаванням лисичок. Таку закуску оцінять і вегетаріанці, і ті, хто хоче урізноманітнити свої м’ясні будні незвичайними гарнірами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Зелень – 1 пучок
  • Лисички свіжі – 1 кг
  • Томатна паста – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:


Приступимо до приготування солянки з лисичками на зиму. Капусту обмийте, зніміть верхні листи і наріжте тонкими смужками. У сотейник налийте частина соняшникової олії і викладіть туди капусту, обсмажте її на великому вогні 5-10 хвилин, потім зменшіть вогонь і тушкуйте капусту 40 хвилин, постійно помішуючи.

Гриби опустіть в киплячу воду і варіть 15 хвилин, злийте воду і наріжте їх скибочками.

З лука зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями. На сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби, перемішайте і смажте на середньому вогні, поки не випарується рідина.

З’єднайте гриби і капусту, влийте томатну пасту, посоліть, додайте спеції. Тушкуйте солянку на повільному вогні 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності влийте оцет.

Солянку можна їсти гарячою відразу після приготування, або закатати в стерилізовані банки і залишити на зиму.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з капусти з томатною пастою Як готувати лисички - рецепти