Багато цікавляться, чи можна смажити опеньки з яйцем. Опеньки можна смажити з різними продуктами: м’ясом і овочами. А в поєднанні з яйцем у вас вийде смачне і ситне блюдо. У цьому рецепті вам пропонується підкреслити смак страви цибулею і зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Опеньки свіжі – 700 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати смажені опеньки з яйцем? Опеньки очистіть від лісового сміття і видаліть у них забруднені підстави ніжок.

Потім гриби добре помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вся вода.

Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом, покладіть в неї підготовлені опеньки і посмажте їх на середньому вогні протягом 15 хвилин. Потім налийте до грибів півсклянки води і тушкуйте опеньки під закритою кришкою протягом 20 хвилин. За цей час гриби стануть соковитими.

Почистіть цибулю і наріжте її на чверть колечка.

Лук обсмажте до прозорості на іншій сковорідці. Зі сковорідки з опеньками зніміть кришку і випаруйте всю рідину.

Потім до грибів перекладіть обсмажену цибулю, додайте за смаком сіль і перець і варіть страву на невеликому вогні 5-8 хвилин.

Яйця в окремій чашці перемішайте з сіллю і залийте цією сумішшю опеньки з цибулею. Можете залити гриби яйцями, не збиваючи їх. Коли яйце схопиться – страва готова.

Подайте до столу гриби з яйцем гарячими, посипавши дрібно нарізаною зеленню, а на гарнір подайте відварну картоплю або гречку.

Приємного апетиту!

Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти