Підосичники – це високі гриби з оранжево-червоним капелюшком, після збору на місці зрізу у них утворюється темно-синя смуга. Смачні, хрусткі, вони однаково хороші в різноманітних варіантах приготування. Сьогодні ми просто обсмажимо попередньо відварені гриби на рослинній олії з додаванням солі, перцю і зелені.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Підосичники свіжі – 5 – 6 шт.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Кріп – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Рецепт смажених красноголовців простий у приготуванні! Свіжі гриби чистимо від землі і сміття. Добре промиваємо під струменем прохолодної проточної води.
Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо сіль і закидаємо нарізані великими шматочками гриби. Відварюємо на середньому вогні 15 хвилин.
Відварені гриби відкидаємо на друшляк і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб стекла вода.
У розігріту сковороду з олією викладаємо гриби, додаємо мелений перець, зменшуємо вогонь і обсмажуємо до готовності близько 50-60 хвилин. Не забуваючи періодично помішувати.
Готові гриби подаємо на стіл з відварним розсипчастим рисом і свіжою зеленню.
Смажені підосичники Як приготувати підосичники - рецепти