Всім відомо, що підосичники – унікальні гриби. Вона благотворно впливають на імунну і травну системи людини, тому кожному важливо додати цей гриб в свій раціон. Почніть з маринованих красноголовців без стерилізації. Це швидко, просто і дуже корисно.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Підосичники свіжі – 1 кг
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані підосичники без стерилізації просто! Відібрати невеликі, міцні підосичники для закочування.

Гриби очистити, промити від забруднень, нарізати на невеликі шматочки.

Закип’ятити воду в каструлі, додати трохи солі і опустити туди підготовлені підосичники. Відварити гриби до готовності.

З готових красноголовців злити воду, промити гриби під холодною водою.

Викласти гриби в каструлю, залити водою, додати гвоздику, перець чорний горошком, лавровий лист.

Довести підосичники до кипіння, досолити за смаком.

наприкінці варіння влити в каструлю оцет, перемішати.

Розкласти готові гриби по заздалегідь стерилізованим банкам, влити маринад майже доверху, додати рослинне масло.

Закрутити банки обданными окропом кришками.

Мариновані підосичники без стерилізації відмінно зберігаються в холодильнику. Незрівнянні гриби готові!

Гриби на зиму Мариновані підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти