Картопля, смажена з грибами – це безпрограшний варіант приготування смачного і ситного обіду. Гриби містять велику кількість вітамінів, корисних для нашого організму, а також білка. Тому вони з легкістю замінюють м’ясо. У процесі приготування ви можете використовувати улюблені спеції, головне, щоб вони не перебивали своїм ароматом смак грибів. Рослинна олія можна замінити вершковим, воно додасть страві приємний вершковий смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 8 – 10 шт.
- Підосичники свіжі – 400 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати смажені підосичники з картоплею легко! Підосичники очищаємо від сміття та листя. Добре промиваємо в прохолодній проточній воді. Нарізаємо ніжки красноголовців кружечками, а капелюшки на 2-3 частини.
У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь.
Доводимо до кипіння, додаємо сіль і опускаємо в киплячу воду підосичники.
Відварюємо гриби 30-35 хвилин, після чого відкидаємо їх на друшляк і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вода.
У розігріту сковороду з олією викладаємо гриби і обсмажуємо їх 5-7 хвилин.
Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
Викладаємо цибулю в сковороду до грибів, перемішуємо і обсмажуємо протягом 3-5 хвилин.
Картоплю чистимо, промиваючи і нарізаємо тонкою соломкою.
Картоплю викладаємо на сковороду до грибів і цибулі, добре перемішуємо і обсмажуємо на помірному вогні 10-12 хвилин.
Потім додаємо сіль і перець, знову добре перемішуємо і обсмажуємо картоплю до готовності.
Готову картоплю з грибами викладаємо на порційну тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Смажені підосичники Як приготувати підосичники - рецепти