Картопля, смажена з грибами – це безпрограшний варіант приготування смачного і ситного обіду. Гриби містять велику кількість вітамінів, корисних для нашого організму, а також білка. Тому вони з легкістю замінюють м’ясо. У процесі приготування ви можете використовувати улюблені спеції, головне, щоб вони не перебивали своїм ароматом смак грибів. Рослинна олія можна замінити вершковим, воно додасть страві приємний вершковий смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 8 – 10 шт.
  • Підосичники свіжі – 400 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати смажені підосичники з картоплею легко! Підосичники очищаємо від сміття та листя. Добре промиваємо в прохолодній проточній воді. Нарізаємо ніжки красноголовців кружечками, а капелюшки на 2-3 частини.

У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь.

Доводимо до кипіння, додаємо сіль і опускаємо в киплячу воду підосичники.

Відварюємо гриби 30-35 хвилин, після чого відкидаємо їх на друшляк і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вода.

У розігріту сковороду з олією викладаємо гриби і обсмажуємо їх 5-7 хвилин.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Викладаємо цибулю в сковороду до грибів, перемішуємо і обсмажуємо протягом 3-5 хвилин.

Картоплю чистимо, промиваючи і нарізаємо тонкою соломкою.

Картоплю викладаємо на сковороду до грибів і цибулі, добре перемішуємо і обсмажуємо на помірному вогні 10-12 хвилин.

Потім додаємо сіль і перець, знову добре перемішуємо і обсмажуємо картоплю до готовності.

Готову картоплю з грибами викладаємо на порційну тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Смажені підосичники Як приготувати підосичники - рецепти