Підосичники, смажені з картоплею і цибулею – просто чудове поєднання! Смачне, ситне, багате вітамінами, така страва стане прекрасним вечерею для всієї родини. А кілька кулінарних секретів зроблять його ще апетитніше!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Підосичники свіжі – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 3 г.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати підосичники смажені з цибулею та картоплею просто! Якщо ви використовуєте свіжі підосичники, то їх потрібно попередньо промити і перебрати. Вирізати всі погані місця і порізати підосичники на великі шматочки.

Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, додаємо сіль і лимонну кислоту, закидаємо грибу і варимо 5 хв. Зливаємо воду через друшляк.

Картоплю очищаємо і ріжемо на невеликі кубики.

Цибулю також очищаємо від лушпиння і нарізаємо квадратиками.

Сковороду змащуємо рослинним маслом і розігріваємо. Обсмажуємо підосичники на помірному вогні 20 хв

Додаємо до них цибулю і картоплю і продовжуємо смажити ще 25 хв. За 5 хв. до готовності, солимо і приправляємо блюдо. Додаємо сметану і перемішуємо.

Приємного апетиту!

Смажені підосичники Як приготувати підосичники - рецепти