Смажені помідори на зиму – консервація трохи незвичайна. Такі помідори, поєднавши в собі смак маринованих і в’ялених, будуть володіти унікальними органолептичними властивостями. Спробувавши одного разу, ви залишите цей рецепт у своїх кулінарних записах. Точної технології цієї заготовки немає, але є деякі особливості приготування – для заготовки беруть міцні, невеликі і навіть трохи недоспелые томати сортів «Сливка» або «Черрі», щоб шкірка їх не лопнула при смаженні, а зі спецій додають тільки часник.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 0.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати смажені помідори на зиму? Банки і кришки для цієї заготовки заздалегідь добре промийте та зручним для вас способом стерилізуйте.
Виберіть невеликі і однакові за розміром помідори і їх ретельно промийте. Потім кожен помідор насухо витріть серветкою або рушником.
В банки покладіть очищені від лушпиння часникові зубки, насипте цукор з сіллю і відразу влийте по 2 ложки оцту.
У глибокій сковорідці добре розігрійте олію. Потім перекладіть в масло підготовлені помідори і обсмажте з усіх боків на середньому вогні. Перевертайте помідори акуратно, щоб не пошкодити шкірку, і сковорідку кришкою не накривайте, хоча бризок масла може бути багато.
Обсмажені помідори відразу перекладіть в підготовлені банки. Потім залийте їх окропом чистою водою до верху горлечка.
Банки герметично закупорьте кришками, поставте догори дном і на ніч укрийте теплою ковдрою. В результаті помідори будуть ніжними, соковитими і з солодко-пряний смак. Зберігайте цю заготовку в будь-якому темному і прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Помідори на зиму