Томати, приготовлені з виноградом і сливами – вишукане блюдо і неймовірно апетитний. Така закуска виходить дуже пряної і соковитою. Воно урізноманітнює навіть самий простий меню. І приємно здивує гостей.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1,3 кг
  • Слива синя – 500 гр.
  • Виноград – 500 гр.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Рецепт помідорів з виноградом і сливами гранично простий! Помідори, сливи, виноград, кріп промиваємо водою і даємо їй повністю стекти.

Кісточки зі слив можна не видаляти, а ось виноград потрібно перебрати, відокремити від гілочок і викинути зіпсовані.

Розкладаємо все в стерилізовану банку і заливаємо крутим окропом. Окріп потрібно заливати поступово, щоб банку встигла прогрітися і не лопнула від температури. Накриваємо кришкою і залишаємо настоятися на 20 хв.

Зливаємо воду в каструлю і кип’ятити її ще раз, після кипіння, додаємо цукор, сіль, спеції і оцет.

готовим маринадом Заливаємо помідори з виноградом і сливами. Закатуємо і вкриваємо рушником до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Помідори гарячим способом Помідори з виноградом на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі помідори без стерилізації