Томати з часником зручно ставити в літрових банках – в такому разі закатку простіше швидко з’їсти, вона не встигне зіпсуватися. Розкладка маринаду наводиться на 1 л рідини – цього вистачає на 2 літрові банки.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 600 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 70 мл

Процес приготування:

Як приготувати помідори з часником в літрових банках? У вимиті стерильні банки скласти на дно парасольки кропу, горошини перцю, лавровий лист, листя базиліка і чорної смородини. Також опустити в кожну банку по 2 зубчики часнику.

Викласти в банки помідори максимально щільно. У середину покласти порізаний смужками солодкий перець. Залити помідори окропом, накрити кришками і дати постояти 10 хв.

Воду злити в каструлю.

Довести злитий відвар до кипіння, влити оцет, додати сіль з цукром. Знову залити цим маринадом овочі в банках, закатати стерильними кришками.

Банки перевернути догори дном, укутати в що-небудь тепле і залишити остигати.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом