Каші набридли, бутерброди і омлет теж, що ще придумати на сніданок, щоб було поживно, смачно і апетитно? Є відмінний варіант – обсмажений у формі прямокутника лаваш з яйцем, сиром і ковбасою. Цілком звичайні і звичні продукти, але приготовані в незвичайній формі – такий сніданок буде з’їдено швидко і до останньої крихти! Найцікавіше – це яйце всередині кожного «пиріжка». Вологий жовток змішується з розплавленим сиром і робить начинку дуже соковитою. У компанії з хрусткою скоринкою лаваша виходить неймовірно смачно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кріп – 2 гілки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати сніданок з лаваша з ковбасою, сиром і яйцем сковороді легко! Листи лаваша розстилаємо по поверхні столу. Розрівнюємо їх руками. Якщо краї підсохли і починають тріскатися, то змочуємо їх змоченими у воді долонями – еластичність відновиться.

Розрізаємо листи на порції. У кожен отриманий квадрат будемо загортати начинку порційно.

Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками.

Твердий сир натираємо на крупній тертці.

В середину квадратів викладаємо тертий сир і ковбасні кубики. Дві-три столові ложки тертого сиру відкладаємо в сторону – їм буде посипати готовий сніданок.

Поверх розбиваємо куряче яйце. Щоб воно не розтікалося безформно, можна зрушити сир з ковбасою навколо у формі бортиків.

Посипаємо яйце дрібкою солі, чорним меленим перцем за смаком і січеною зеленню кропу.

Краї лаваша піднімаємо і загортаємо начинку у формі прямокутника, добре підгинаючи краю.

На сковороді розігріваємо рослинне масло в невеликій кількості і викладаємо підготовлений лаваш з начинкою. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою, щоб яйця встигли просмажиться.

Обсмажуємо по дві-три хвилини з кожного боку. Коли прямокутники будуть обсмажені з одного боку, перевертаємо їх, а рум’яну поверхню присипаємо щіпка тертого сиру.

Готовий сніданок знімаємо зі сковороди і перекладаємо на порційні тарілки. Поки лаваш гарячий, начинка неймовірно соковита.

Для аромату можна посипати поверхню прямокутників подрібненим кропом

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками