Така закуска сподобається гостям і викличе питання – а що ж там всередині? А всередині збалансована за смаком начинка: червона солона рибка, два види сиру, ароматна зелень петрушки, яйця і свіжий огірок. Всі компоненти ідеально поєднуються між собою. Щоб закуска легко різалася і стала більш насиченим, вже сформованому рулету необхідно дати просочитися в холодильнику. Це відчутно пом’якшить лаваш і дозволить всім інгредієнтам розкрити свої смаки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Форель або Сьомга – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Сир плавлений – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Петрушка – 0.5 пучків

Процес приготування:

Приступимо до готування лаваша з червоною рибою, плавленим сиром, сиром і зеленню. Листи лаваша розстилаємо на поверхні слоти і вирівнюємо рукою. Змащуємо кожен плавленим сиром. Намагаємося робити це рівномірно. Якщо сир погано розподіляється, можна трохи прогріти його в мікрохвильовці – він стане помітно м’якше.

Яйця відварюємо круто, після чого заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Очищаємо їх від шкаралупи і натираємо на дрібній тертці. Посипаємо натертим яйцями лаваш з плавленим сиром.

Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Овочі натираємо на тертці з отворами середньої величини. Розподіляємо натерті огірки наступним шаром поверх варених яєць.

Червону рибу нарізаємо тонкими слайсами поперек волокон. Якщо є кісточки, їх обов’язково витягуємо. Розкладаємо шматочки риби слідом за подрібненими огірками.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Отриманої стружкою посипаємо червону рибу. Зелень петрушки миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо петрушку поверх сиру.

Формуємо рулети, закручуючи максимально щільно кожен лист лавашу разом з начинкою. Готові рулети обертаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин або на ніч.

Коли рулети просочаться, знімаємо плівку, а вироби нарізаємо поперечними шматочками по три-чотири сантиметри. Укладаємо їх на сервірувальне блюдо, прикрашаємо листочками петрушки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з огірком Рулет з лаваша з різними начинками