Сьогодні представляю вашій увазі рецепт солоних груздів чорних з часником на зиму. Часник господині нечасто додають солоні грузді, так як він перебиває смак грибів, але є й любителі часникових солінь. Часник для грибів нарізати пластинками і додається з розрахунку 4 зубки на 1 кг груздів. Солимо чорні грузді холодним способом, що зберігає хрусткий смак грибів.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- чорні Грузді – 5 кг
- Сіль – 4 ст. л.
- Часник 20 зуб.
- Листя хрону – 5 шт.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Парасольки кропу – 6 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати чорні грузді солоні з часником на зиму? Чорні грузді очистіть від бруду і добре промийте під проточною водою, видаляючи бруд щіточкою або губкою.
Промийте зелене листя і почистіть від лушпиння зубки часнику. Часник наріжте на платівки.
Для засолювання груздів візьміть велику посуд і на її дно покладіть зелене листя і укропные парасольки. Потім в посуд укладіть пошарово промиті грузді, розташовуючи їх шляпками донизу. Кожен шар грибів пересипайте сіллю і перекладайте часником.
Поверх грибів покладіть зелень, кріп і помістіть плоску тарілку і гніт. Посуд з грибами поставте в прохолодне місце на 8 днів.
Після закінчення цього часу солоні грузді розкладіть в стерильні баночки, розрізавши великі гриби на шматочки.
закрийте Баночки капроновими кришками і поставте їх на 1 місяць в холодильник. За цей час грузді остаточно засолятся, дозріють і можете подати їх до столу.
Вдалих заготовок!
Грузді без стерилізації на зиму Мариновані чорні грузді Солоні грузді Солоні чорні грузді Як приготувати грузді - рецепти