Дуже смачними виходять чорні грузді солоні з кропом на зиму. У цьому рецепті вам пропонується засолити холодним способом і відразу в банках. Кріп візьміть в парасольках. Якщо їх немає, то можна для засолювання груздів використовувати сухі насіння кропу.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • чорні Грузді – 5 кг
  • Сіль – 250 гр.
  • Парасольки кропу – 10 шт.
  • Листя чорної смородини – 15 шт.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Часник – 6 зуб.

Процес приготування:

Як почати готувати чорні грузді солоні з кропом на зиму? Грузді добре вимити зі щіточкою і протягом 3 діб вимочити у холодній воді, змінюючи її 3-4 рази в день.

Після закінчення цього часу вимочені грузді ще раз промийте під проточною водою. Банки для засолювання грибів обшпарте окропом. Також обшпарте окропом укропные парасольки, помістивши їх на друшляк.

В підготовлені банки покладіть укропные парасольки, горошини чорного перцю, листя смородини і очищені зубки часнику.

Потім в банки шарами і щільно укладіть підготовлені грузді, пересипаючи кожен шар сіллю і перекладаючи часником.

На гриби помістіть будь гніт: дерев’яні палички або капронову кришку. Банки з грибами на 1,5 місяці поставте в холодне місце. Після закінчення цього часу солоні грузді з кропом можна їсти. Засолені таким способом гриби можуть довго зберігатися в прохолодному місці. З часом вони придбають красивий ліловий колір.

Вдалих заготовок!

Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Мариновані чорні грузді Солоні гриби на зиму Солоні чорні грузді