Дуже смачними виходять чорні грузді солоні з кропом на зиму. У цьому рецепті вам пропонується засолити холодним способом і відразу в банках. Кріп візьміть в парасольках. Якщо їх немає, то можна для засолювання груздів використовувати сухі насіння кропу.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- чорні Грузді – 5 кг
- Сіль – 250 гр.
- Парасольки кропу – 10 шт.
- Листя чорної смородини – 15 шт.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Часник – 6 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати чорні грузді солоні з кропом на зиму? Грузді добре вимити зі щіточкою і протягом 3 діб вимочити у холодній воді, змінюючи її 3-4 рази в день.
Після закінчення цього часу вимочені грузді ще раз промийте під проточною водою. Банки для засолювання грибів обшпарте окропом. Також обшпарте окропом укропные парасольки, помістивши їх на друшляк.
В підготовлені банки покладіть укропные парасольки, горошини чорного перцю, листя смородини і очищені зубки часнику.
Потім в банки шарами і щільно укладіть підготовлені грузді, пересипаючи кожен шар сіллю і перекладаючи часником.
На гриби помістіть будь гніт: дерев’яні палички або капронову кришку. Банки з грибами на 1,5 місяці поставте в холодне місце. Після закінчення цього часу солоні грузді з кропом можна їсти. Засолені таким способом гриби можуть довго зберігатися в прохолодному місці. З часом вони придбають красивий ліловий колір.
Вдалих заготовок!
Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Мариновані чорні грузді Солоні гриби на зиму Солоні чорні грузді