Солоні грузді з часником на зиму вам сподобаються простотою приготування і особливим ароматом грибів. Такі грибочки гідні святкового столу. Солимо холодним способом.
Інгредієнти: на 3 л.
- Грузді білі – 6 кг
- Сіль – 250 гр.
- Часник (очищений) – 2 ст.
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати солоні грузді з часником на зиму? Зібрані гриби очистіть від лісового сміття, складіть у глибоку миску і на 1-2 години залийте холодною водою. За цей час гриби намокнуть, і ви легко їх помиєте. При цьому видаліть у грибів підстави ніжок.
Підготовлені чисті грузді помістіть в окремий посуд і залийте холодною водою на 2-3 дні. При вимочуванні у груздів піде вся гіркота. Гриби прикрийте кришкою і поверх її покладіть вантаж. Воду міняйте кожні 12 годин.
За час вимочування гриби зменшаться в обсязі і змінять свій колір. Вимочені грузді ще раз промийте проточною водою і порційно помістіть їх у друшляк, щоб стекла вся рідина.
Зубки часнику очистіть від лушпиння і наріжте на тонкі слайсы.
В посуд для засолювання укладіть грузді пошарово і шляпками донизу. Кожен шар грибів посипте сіллю, перекладіть нарізаним часником і горошинками чорного перцю.
Потім гриби накрийте плоскою кришкою або тарілкою відповідно діаметру посуду і поставте зверху будь-який вантаж. Посуд з груздями помістіть на 40 днів у холодне місце. Після закінчення цього часу смачну і ароматну закуску можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму Грузді на зиму Солоні білі грузді Солоні грузді