Хочу поділитися не зовсім звичайної і дуже швидкою закускою з солоних груздів зі сметаною. Може, для когось це страва здасться не прийнятним. Але для того, щоб висловлювати якусь думку, потрібно спочатку спробувати. Закуска виходить соковитою і хрусткою. Готуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Грузді жовті – 400 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування солоних груздів зі сметаною. Візьміть необхідну кількість солоних груздів. Промийте їх під холодною проточною водою і обсушити, виклавши на паперові рушники.

Підготовлені солоні грузді наріжте зручним для себе способом, трикутничками або соломкою. Нарізані грузді викладіть в глибоку ємність, в якій будете готувати закуску.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений часник дрібно нарубіть гострим ножем або пропустіть через прес, також можна скористатися дрібної теркою.

Подрібнений часник викладіть до грибів.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, а потім відправте в ємність до решти інгредієнтів.

Улюблену зелень, я використовувала кріп, ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу, а потім подрібніть гострим ножем.

Подрібнену зелень викладіть до грибів.

Потім додайте необхідну кількість сметани і чорний мелений перець за смаком.

Ретельно перемішайте, щоб всі інгредієнти добре просочилися сметаною.

Готову закуску з солоних груздів зі сметаною перекладіть в салатник або піалу і подавайте на стіл! Якщо ви скептично ставитеся до таких рецептів, не сумнівайтеся і приготуйте для початку половину порції. Але я вас запевняю, що закуска вам неодмінно доведеться за смаком.

Приємного апетиту!

Як приготувати грузді - рецепти