Хочу поділитися не зовсім звичайної і дуже швидкою закускою з солоних груздів зі сметаною. Може, для когось це страва здасться не прийнятним. Але для того, щоб висловлювати якусь думку, потрібно спочатку спробувати. Закуска виходить соковитою і хрусткою. Готуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Грузді жовті – 400 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування солоних груздів зі сметаною. Візьміть необхідну кількість солоних груздів. Промийте їх під холодною проточною водою і обсушити, виклавши на паперові рушники.
Підготовлені солоні грузді наріжте зручним для себе способом, трикутничками або соломкою. Нарізані грузді викладіть в глибоку ємність, в якій будете готувати закуску.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений часник дрібно нарубіть гострим ножем або пропустіть через прес, також можна скористатися дрібної теркою.
Подрібнений часник викладіть до грибів.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, а потім відправте в ємність до решти інгредієнтів.
Улюблену зелень, я використовувала кріп, ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу, а потім подрібніть гострим ножем.
Подрібнену зелень викладіть до грибів.
Потім додайте необхідну кількість сметани і чорний мелений перець за смаком.
Ретельно перемішайте, щоб всі інгредієнти добре просочилися сметаною.
Готову закуску з солоних груздів зі сметаною перекладіть в салатник або піалу і подавайте на стіл! Якщо ви скептично ставитеся до таких рецептів, не сумнівайтеся і приготуйте для початку половину порції. Але я вас запевняю, що закуска вам неодмінно доведеться за смаком.
Приємного апетиту!
Як приготувати грузді - рецепти