Хрусткі солоні огірки можна приготувати без ретельного процесу закочування. Продукт вийде смачним і оригінальним. Вам необхідно буде тільки почекати!
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 20 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Листя дуба – 5 шт.
- Листя чорної смородини – 5 шт.
- Листя вишні – 5 шт.
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Листя хрону – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати солоні огірки без загортання? На дно банки викладаємо листя смородини, вишні, дуба і хрону. Останнього додаємо тільки половину. Також на цьому етапі кладемо парасольки кропу.
Щільно викладаємо половину огірків. Обов’язково у вертикальному положенні.
Решту половину можна викладати горизонтально. Головне, щоб огірки щільно прилягали один до одного.
Сіль розбавляємо в холодній воді, потім заливаємо огірки.
На самий верх огірків викладаємо частину листя хрону. Це вбереже заготівлю від зайвого бродіння.
Прикриваємо кришкою і залишаємо на три дні у прохолодному місці. Банку ставимо в тарілку, так як в процесі бродіння буде витікати вода.
Через три дні зливаємо частина води, заливаємо чистою холодною, щільно закрити пластиковою кришкою і на час залишаємо в темному прохолодному місці. Після, хрусткі огірочки готові до вживання. Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Солоні огірки на зиму Солоні огірки холодним способом на зиму