Хрусткі солоні огірки можна приготувати без ретельного процесу закочування. Продукт вийде смачним і оригінальним. Вам необхідно буде тільки почекати!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 20 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Листя дуба – 5 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Листя хрону – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати солоні огірки без загортання? На дно банки викладаємо листя смородини, вишні, дуба і хрону. Останнього додаємо тільки половину. Також на цьому етапі кладемо парасольки кропу.

Щільно викладаємо половину огірків. Обов’язково у вертикальному положенні.

Решту половину можна викладати горизонтально. Головне, щоб огірки щільно прилягали один до одного.

Сіль розбавляємо в холодній воді, потім заливаємо огірки.

На самий верх огірків викладаємо частину листя хрону. Це вбереже заготівлю від зайвого бродіння.

Прикриваємо кришкою і залишаємо на три дні у прохолодному місці. Банку ставимо в тарілку, так як в процесі бродіння буде витікати вода.

Через три дні зливаємо частина води, заливаємо чистою холодною, щільно закрити пластиковою кришкою і на час залишаємо в темному прохолодному місці. Після, хрусткі огірочки готові до вживання. Приємного апетиту!

Засолювання огірків без оцту на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Солоні огірки на зиму Солоні огірки холодним способом на зиму