Багато рецепти передаються з покоління в покоління, так як стабільно дають господиням позитивний результат і похвалу домочадців. Пропонуємо вам саме такий, перевірений роками рецепт солоних огірків на зиму. З ним ваші огірки завжди будуть користуватися успіхом як на сімейному обіді, так і на званій вечері.
Інгредієнти: на 10 л.
- Огірки – 5 кг
- Вода – 7 л.
- Часник – 7 гр.
- Сіль – 7 ст. л.
- Кріп – 2 – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 2 – 3 шт.
- Листя вишні – 2 – 3 шт.
- Листя хрону – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати солоні огірки з часником і кропом на зиму? Відбираємо огірки середнього розміру, промиваємо їх, замочуємо в холодній воді на кілька годин, щоб вони вийшли пружними і хрусткими.
Кріп, листя чорної смородини і вишні, листя хрону промиваємо, часник очищаємо. Для розсолу змішуємо воду з сіллю і доводимо її до кипіння. У глибоку емальовану ємність шарами викладаємо огірки і зелень для засолювання. Заливаємо все розсолом. Ємність накриваємо тарілкою, наверх ставимо вантаж, залишаємо так на кілька днів при кімнатній температурі.
Банки і кришки частка солоних огірків стерилізуємо.
Огірки відокремлюємо від розсолу і промиваємо під холодною водою. Розсіл проціджуємо, виливаємо в каструлю і доводимо до кипіння на невеликому вогні, періодично знімаючи піну.
В підготовлені банки викладаємо зелень, зубчики часнику і огірки. Заливаємо в банки киплячий розсіл, закатуємо. Перевертаємо банки з солоними огірками догори дном, ставимо в темне тепле місце, закутуємо пледом. Залишаємо так на добу.
Через добу прибираємо солоні огірки на зиму в холодильник. Взимку ця закуска просто незамінна!
Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Огірки на зиму Солоні огірки на зиму