Рецепт приготування солоних помідорів, який представлений вашій увазі, допоможе зробити заготовку улюблених овочів всього лише за 20 хвилин. Кількість інгредієнтів розрахована на одну трилітрову банку. Вже через півтора місяця помідори добре промаринуются, і їх можна буде подавати до столу до ваших улюблених м’ясних страв.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Вода – 3 л
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Аспірин – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Корінь хрону – 0.5 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Листя дуба – 3 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солоних помідорів на 3 літрову банку? Відбираємо стиглі тугі томати однакового розміру без ознак ушкодження. Віддавати перевагу краще більш твердим плодам. Помідори ретельно промиваємо і злегка просушуємо. Листя і кріп також промиваємо. Чистимо часник.

Розкладаємо в банки по три листки смородини, вишні і дуба, по п’ять горошин перцю двох видів, а також по три зубчики часнику і по невеликому шматочку кореня хрону, який попередньо потрібно вимити.

Наступний крок – щільно укладаємо в банки помідори до самого верху.

Тепер займемося приготуванням розсолу. В окрему ємність виливаємо холодну воду, висипаємо туди сіль.

Потім туди ж відправляємо цукор і оцет. Все добре перемішуємо.

Кидаємо три таблетки аспірину в банку, після чого заливаємо її вміст розсолом до самого верху.

протягом перших двох днів зберігаємо заготовку при кімнатній температурі. Після цього переносимо банку в прохолодне місце: льох або підвал. Через сорок днів ви зможете насолодитися прекрасним смаком заготовки, приготовленої в домашніх умовах.

Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Помідори з аспірином Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори холодним способом Солодкі помідори з часником Солоні помідори на зиму