Апетитні солоні помідори в трилітрових банках будуть дуже схожі на помідори з бочки, однак їх простіше приготувати і зберігати в домашніх умовах. Вам потрібно мати холодний підвал, льох або достатньо місця в холодильнику. Рецепт досить простий і невигадливий, однак смак заготовки просто чудовий.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1.6 – 1.8 кг
- Петрушка – 4 гілки
- Селера – 1 гілка
- Естрагон – 1 гілка
- Корінь хрону – 4 – 5 див.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Гілка вишні з листами – 1 шт.
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Рецепт солоних помідори в 3-х літровій банці гранично простий! Для початку вам потрібно підготувати всі інгредієнти для приготування заготовки. Беріть стиглі м’ясисті плоди томатів, вони повинні бути середнього розміру, не надто великі.
В чисто вимиту за допомогою розчину соди баночку викладіть гілочку вишні, потім додати промиту зелень і парасольку кропу. Далі додайте промитий і очищений корінь хрону – невеликий шматочок.
В банку зі спеціями утрамбуйте попередньо добре вимиті томати, щільно укладаючи їх один до одного на весь обсяг банки.
З кип’яченої води кімнатної температури приготуйте розсіл, розмішавши у воді сіль.
Цим розсолом залийте банку з томатами під саме горлечко, після чого закрийте банку капроновою кришкою і приберіть в темне холодне місце як мінімум на півтора місяці.
Готові томати добре зберігаються в погребі чи холодильнику і за смаком дуже нагадують томати з бочки. Їх можна додавати в різні страви або подавати як окрему закуску.
Помідори без оцту на зиму Помідори без цукру на зиму Помідори з петрушкою на зиму Помідори з селерою на зиму Помідори під капроновою кришкою Помідори холодним способом Солоні помідори на зиму