Помідори, які практично не відрізняються від бочкових можна приготувати в домашніх умовах у відерці. Головне – це наявність льоху або підвалу, з температурою не вище десяти градусів. Соковиті і насичені квашені помідори – неймовірна закуска до будь-якого столу. Спробуйте!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі (м’ясисті) – 2 кг
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 4 шт.
  • Часник – за смаком
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
  • Перець духмяний горошок – за смаком
  • Гірчиця порошок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування бочкових помідор з гірчицею у відрі. У чисто вимите відерце викладіть листя хрону, смородини, наріжте на скибочки часник і додайте парасольки кропу.

Для помідор зваріть розсіл: у воді розчиніть сіль, додайте лавровий лист, гірчицю і запашний перець, а також цукровий пісок. Щоб дізнатися, як багато води вам знадобиться, попередньо покладіть томати у відерця і влийте воду. Потім злийте її в каструлю і готуйте з цієї кількості води розсіл.

Помідори промийте, видаліть всі м’які або зіпсовані плоди – вони не годяться для квашення. У підстави плодоніжки проткніть помідор шилом, щоб вони краще вбирали розсіл під час засолювання.

Томати щільно утрамбуйте у відерці і укрийте їх великим аркушем хрону, щільно загортаючи краї всередину відерця.

Далі потрібно влити охолоджений до кімнатної температури розсіл у відерце з помідорами. Розсіл потрібно процідити, перед тим як лити його у томати.

За розміром відерця вибираєте тарілочку і щільно закладаєте її у відро, притискаючи невеликим вантажем. Залиште відро з томатами при кімнатній температурі на три доби, щоб вони забродили.

Після того як помідори забродять, їх потрібно витримати ще близько п’яти днів при кімнатній температурі, а потім прибрати на зберігання в льох під кришки.

Можна їсти їх відразу, але краще дозволити томатам настоятися протягом місяця. Зберігати заготовку можна тільки в темному прохолодному місці.

Квашені помідори Помідори з хріном і часником Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори з часником Солоні помідори у відрі