Рижики – це гриби, які найкраще солити. Вони виходять дуже соковитими, хрусткими і смачними. Засолювання – процес не складний, хоча і тривалий. При правильному дотриманні пропорцій рижики виходять дуже добре просоленими апетитними.
Інгредієнти: на 3 л.
- Рижики свіжі – 6 кг
- Листя хрону – 3 – 4 шт.
- Часник – 2 головки
- Сіль велика – 300 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати солоні рижики холодним способом? Гриби добре промийте, очистіть і видалити ніжки.
На дно широкої скляній миски викладіть листя хрону, які потрібно попередньо промити.
На листя покладіть очищені і промиті зубчики часнику.
Викладіть перший шар грибів і рівномірно посоліть його.
Далі додайте ще трохи часнику, гриби і посоліть. Так продовжуйте до тих пір, поки гриби не закінчаться.
Гриби примніть руками, щоб вони добре утрамбовались в ємності для засолювання.
Накрийте гриби тарілкою, що підходить по діаметру, встановіть вантаж і прикрийте миску рушником. Ємність з грибами залиште на добу при кімнатній температурі.
Через певний час перемістіть гриби в холодне місце на два тижні. Слідкуйте за тим, щоб гриби повністю занурилися в розсіл.
Готові гриби розподіліть по чистим скляним банкам та закрити капроновими кришками. Зберігати заготовку слід тільки в холодному місці.
Гриби на зиму Рижики на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти