Рижики – це гриби, які найкраще солити. Вони виходять дуже соковитими, хрусткими і смачними. Засолювання – процес не складний, хоча і тривалий. При правильному дотриманні пропорцій рижики виходять дуже добре просоленими апетитними.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Рижики свіжі – 6 кг
  • Листя хрону – 3 – 4 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Сіль велика – 300 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати солоні рижики холодним способом? Гриби добре промийте, очистіть і видалити ніжки.

На дно широкої скляній миски викладіть листя хрону, які потрібно попередньо промити.

На листя покладіть очищені і промиті зубчики часнику.

Викладіть перший шар грибів і рівномірно посоліть його.

Далі додайте ще трохи часнику, гриби і посоліть. Так продовжуйте до тих пір, поки гриби не закінчаться.

Гриби примніть руками, щоб вони добре утрамбовались в ємності для засолювання.

Накрийте гриби тарілкою, що підходить по діаметру, встановіть вантаж і прикрийте миску рушником. Ємність з грибами залиште на добу при кімнатній температурі.

Через певний час перемістіть гриби в холодне місце на два тижні. Слідкуйте за тим, щоб гриби повністю занурилися в розсіл.

Готові гриби розподіліть по чистим скляним банкам та закрити капроновими кришками. Зберігати заготовку слід тільки в холодному місці.

Гриби на зиму Рижики на зиму Солоні гриби на зиму Солоні рижики Як приготувати рижики - рецепти