Солоні вовнянки в банках для зберігання на зиму – дуже смачна закуска. Такі гриби помітно відрізняються від маринованих як відсутністю оцту, так і абсолютно особливою, соковито-щільною текстурою. Якщо є бажання засолити вовнянки в домашніх умовах, але підходящої посуду для засолювання не знайшлося, можна з успіхом використовувати і звичайні банки. За основу беремо рецепт соління грибів гарячим способом. Подробиці і деталі наочно викладені нижче.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Волнушки – 3 кг
  • Вода – 6 ст.
  • Корінь хрону – 2 ст. л.
  • Сіль велика – 3,5 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати моленые вовнянки в банках для зберігання на зиму, перебираємо їх від сміття, зачищаємо від бруду, вирізаємо всі дефектні ділянки. Потім гриби промиваємо під проточною водою, поки не підуть всі забруднення. Чисті вовнянки складаємо в об’ємну посуд і заливаємо холодною водою. Залишаємо гриби замачиваться при кімнатній температурі на добу, щоб вийшла природна гіркота.

Після замочування воду зливаємо, а вовнянки поміщаємо в каструлю. Вливаємо нову порцію води у такій кількості, щоб гриби були повністю покриті. Ставимо каструлю на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо вовнянки протягом півгодини, періодично помішуючи і знімаючи пінку. Після варіння відкидаємо їх на друшляк і даємо відвару стекти.

Для приготування маринаду в окрему каструлю вливаємо воду в зазначеній кількості, додаємо сіль, горошини чорного перцю і лаврове листя. Кладемо відварені гриби і перемішуємо. Доводимо маринад з волнушками до кипіння і проварюємо десять хвилин при низькій температурі. Листя хрону, вишні і смородини ретельно миємо й ошпарюємо окропом. Банки для засолювання грибів моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само чинимо і з кришками. У підготовлені банки укладаємо частину зелені і половину тертого кореня хрону. Викладаємо гарячі гриби. Покриваємо їх залишилася зеленню і додаємо другу половину тертого кореня хрону. Заливаємо гриби в банках залишився в каструлі розсолом і закриваємо кришками.

Банкам даємо повністю охолонути і прибираємо на зберігання в холодильник або холодний льох. Через дві-три тижні гриби вже можна пробувати. Зберігається така заготівля в холодних умовах протягом всієї зими.

Приємного апетиту!

Вовнянки на зиму Вовнянки холодним способом на зиму Гриби на зиму Солоні вовнянки