Класична солянка з копченостями і огірками порадує своїм пікантним чудовим смаком і ароматом. Її приготування займає зовсім небагато часу, а результат перевершить всі очікування. Спробуйте і ви приготувати солянку за нашим рецептом, і вона стане частим гостем на вашому столі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Варена ковбаса – 350 гр.
- Копчена ковбаса – 250 гр.
- Балик – 250 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Огірки солоні – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Вода – 2.2 л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Маслини – 50 гр.
- Сметана – 50 гр.
Процес приготування:
Як приготувати солянку класичну з огірками? Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо і шаткуємо невеликими кубиками.
Кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.
Ковбасу і балик кладемо в морозилку на 20 хвилин, щоб вони трохи заморозилися, тоді вони будуть легше шинковаться, потім дістаємо і нарізаємо дрібною соломкою.
Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло й обсмажуємо наші копченості 2-4 хвилини.
Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.
Огірки також шаткуємо дрібними кубиками.
У розігріту сковороду додаємо рослинне масло, перекладываем овочі і обсмажуємо їх 2-3 хвилини.
Потім додаємо томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини.
В каструлю до картоплі додаємо обсмажені копченості та овочі з томатною пастою, солимо, перчимо і проварюємо кілька хвилин. Після цього знімаємо солянку з вогню і даємо їй настоятися 20-25 хвилин.
Гарячу солянку розливаємо по тарілках, прикрашаємо маслинами, часточкою лимона і зеленню. Подаємо солянку зі сметаною. Приємного апетиту!
Солянка з картоплею, ковбасою, огірком і маслинами Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з ковбасою, картоплею, огірком, лимоном і маслинами Солянка з копченостями Солянка з огірками і ковбасою Солянка з томатною пастою Солянка збірна м'ясна класична