Класична солянка з копченостями і огірками порадує своїм пікантним чудовим смаком і ароматом. Її приготування займає зовсім небагато часу, а результат перевершить всі очікування. Спробуйте і ви приготувати солянку за нашим рецептом, і вона стане частим гостем на вашому столі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Варена ковбаса – 350 гр.
  • Копчена ковбаса – 250 гр.
  • Балик – 250 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Огірки солоні – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода – 2.2 л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Маслини – 50 гр.
  • Сметана – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати солянку класичну з огірками? Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо і шаткуємо невеликими кубиками.

Кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.

Ковбасу і балик кладемо в морозилку на 20 хвилин, щоб вони трохи заморозилися, тоді вони будуть легше шинковаться, потім дістаємо і нарізаємо дрібною соломкою.

Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло й обсмажуємо наші копченості 2-4 хвилини.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.

Огірки також шаткуємо дрібними кубиками.

У розігріту сковороду додаємо рослинне масло, перекладываем овочі і обсмажуємо їх 2-3 хвилини.

Потім додаємо томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини.

В каструлю до картоплі додаємо обсмажені копченості та овочі з томатною пастою, солимо, перчимо і проварюємо кілька хвилин. Після цього знімаємо солянку з вогню і даємо їй настоятися 20-25 хвилин.

Гарячу солянку розливаємо по тарілках, прикрашаємо маслинами, часточкою лимона і зеленню. Подаємо солянку зі сметаною. Приємного апетиту!

Солянка з картоплею, ковбасою, огірком і маслинами Солянка з ковбасою і картоплею Солянка з ковбасою, картоплею, огірком, лимоном і маслинами Солянка з копченостями Солянка з огірками і ковбасою Солянка з томатною пастою Солянка збірна м'ясна класична