Солянка на багатті виходить ще більш ароматною і атмосферної, якщо її приготувати на природі в хорошій компанії. Це може бути відмінною альтернативою шашликів. Крім зазначених нижче продуктів, для приготування потрібно казан або глибока жаростійка ємність, джерело відкритого вогню і відмінний настрій.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 300 гр.
  • Курка – 150 гр.
  • Копчені реберця – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • огірковий Розсіл – 1 склянка
  • Гриби солоні – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Маслини без кісточок – 3 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати солянку на багатті, яловичину ріжемо на два приблизно однакових шматка. Один шматок нарізаємо тонкими скибочками і відкладаємо. Ця порція піде на смаження.

Другий шматок яловичини також ріжемо тонкими шматочками. Нарізаємо куряче м’ясо невеликими скибочками, а м’ясо з копчених свинячих реберець зрізаємо соломкою.

Солоні огірки ріжемо у вигляді довгастої стружки. Солоні гриби нарізаємо соломкою. Томати у власному соку пюрируем блендером або подрібнюємо вручну з допомогою виделки. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.

В казані розігріваємо оливкову олію до гарячого стану. Кладемо першу порцію яловичини. Помішуючи, обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Викладаємо до яловичині нарізану курку і продовжуємо обсмажувати.

Засипаємо нарізану цибулю, перемішуємо і готуємо до прозорості цибулі.

Вливаємо пюре з томатів.

Ретельно все перемішуємо лопаткою і смажимо кілька хвилин.

Кладемо другу порцію яловичини, подрібнені солоні огірки, соломку з солоних грибів. Перемішуємо всі інгредієнти і вливаємо огірковий розсіл.

Доливаємо гарячу воду в зазначеному обсязі.

Кладемо подрібнене м’ясо копчених реберець і варимо солянку протягом півгодини.

В останню чергу додаємо нарізані кружечками маслини і січену зелень. Пробуємо солянку на смак і при необхідності досолює і кладемо чорний мелений перець.

Готову солянку подаємо з тонким скибочкою лимона, каперсами і ложечкою сметани.

Приємного апетиту!

Солянка без капусти Солянка з каперсами Солянка з копченостями Солянка з яловичиною солянка М'ясна збірна без картоплі