Абхазька солянка – універсальна страва. Воно може бути як наваристим супом, так і м’ясом з густою підливкою. Все залежить від вашого бажання. Ароматне пряна страва згодиться для ситного сімейного обіду або вечері.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Огірки солоні – 2 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Аджика суха – 1 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати солянку по-абхазьки? У глибокому посуді для плити розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо там подрібнену цибулю.
Дрібно нарізаємо яловичину і додаємо до цибулі.
Солимо і перчимо за смаком, постійно помішуємо. Смажимо 3-5 хвилин. Далі заливаємо м’ясо з цибулею водою і тушкуємо близько години. За необхідності додаємо воду, сіль і спеції.
До м’яса додаємо суху аджику, подрібнений солоний огірок, часник, горошини чорного перцю і лаврове листя. Ретельно перемішуємо.
Потім приєднуємо до солянці томатну пасту, ретельно перемішуємо і продовжуємо тушкувати до готовності. У страву можна додати більше води, щоб воно стало схожим на суп. А можна залишити як є, і подавати з гарніром.
Перекладаємо блюдо в порційні тарілки і подаємо до столу наваристу солянку по-абхазьки. Приємного апетиту!
Солянка Солянка без огірків Солянка з яловичиною Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі Солянка по-абхазьки Солянка по-грузинськи