Абхазька солянка – універсальна страва. Воно може бути як наваристим супом, так і м’ясом з густою підливкою. Все залежить від вашого бажання. Ароматне пряна страва згодиться для ситного сімейного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Аджика суха – 1 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати солянку по-абхазьки? У глибокому посуді для плити розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо там подрібнену цибулю.

Дрібно нарізаємо яловичину і додаємо до цибулі.

Солимо і перчимо за смаком, постійно помішуємо. Смажимо 3-5 хвилин. Далі заливаємо м’ясо з цибулею водою і тушкуємо близько години. За необхідності додаємо воду, сіль і спеції.

До м’яса додаємо суху аджику, подрібнений солоний огірок, часник, горошини чорного перцю і лаврове листя. Ретельно перемішуємо.

Потім приєднуємо до солянці томатну пасту, ретельно перемішуємо і продовжуємо тушкувати до готовності. У страву можна додати більше води, щоб воно стало схожим на суп. А можна залишити як є, і подавати з гарніром.

Перекладаємо блюдо в порційні тарілки і подаємо до столу наваристу солянку по-абхазьки. Приємного апетиту!

Солянка Солянка без огірків Солянка з яловичиною Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі Солянка по-абхазьки Солянка по-грузинськи