Солянка славиться своєю наваристостью залік поєднання різних видів м’яса. Пропонуємо класичний рецепт збірної солянки з копченостями. Цим ситним та смачним блюдом цілком можна нагодувати всю сім’ю і нікого не залишити голодним, тому цей рецепт – справжня знахідка для будь-якої господині.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Копчена ковбаса – 100 гр.
  • Бекон копчений – 100 гр.
  • Шинка варено-копчена – 100 гр.
  • Каперси – 10 шт.
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Гриби сушені – за смаком
  • Томатна паста – за смаком
  • Маслини – за смаком
  • Оливки – за смаком
  • Олія – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати солянку з копченостями? Копчену ковбасу, бекон, шинку нарізаємо соломкою. Обсмажити копченості на рослинному маслі до золотистого кольору. Цибулю дрібно нарізати, додати в сковороду до копченого, обсмажити дол рум’яності.

В каструлю перекласти зажарку, додати сушені гриби (заздалегідь вимочені), томатну пасту, пропущений через прес часник, влити воду. Довести суп до кипіння.

Далі до супу додати оливки і маслини за смаком, каперси, солоні огірки, нарізані соломкою. В кінці додати в солянку гвоздику, лавровий лист і петрушку за бажанням. Варити ще близько 5 хвилин.

Подавати солянку з копченостями з скибочками лимона і сметаною. Приємного апетиту!

Грибний суп Солянка Солянка без капусти Солянка з каперсами Солянка з ковбасою Солянка з маслинами