Солянка з капустою і картоплею – страва з доступних і недорогих продуктів, яке не складно приготувати. Прекрасний спосіб нагодувати сім’ю в пост. Солянка виходить ароматною і ситної.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Томатна паста – 60 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати солянку з капусти з картоплею легко! Білокачанну капусту очистіть від брудних аркушів, при необхідності промийте і просушіть. Нашаткуйте тонкою соломкою.

Розігрійте сковороду, налийте трохи олії і обсмажте нашатковану капусту.

Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Морква вимийте, очистіть, натріть на крупній тертці.

Розігрійте другу сковороду, налийте невелику кількість олії, викладіть підготовлені овочі і обсмажте до напівготовності.

Викладіть томатну пасту, добре перемішайте і тушкуйте протягом 15 хвилин.

З’єднайте капусту з засмажкою і тушкуйте разом.

Картоплю помийте і очистіть від шкірки, наріжте соломкою і викладіть до капусти. Все добре перемішайте. Закрийте кришкою.

За десять хвилин до готовності влийте столовий оцет, додайте цукровий пісок, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.

Готову солянку подавайте порційно на сімейний обід. За бажанням прикрасьте свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Солянка без картоплі Солянка з капусти з картоплею Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з капусти на сковороді Солянка з картоплею солянка Овочева