Солянка з капустою і картоплею – страва з доступних і недорогих продуктів, яке не складно приготувати. Прекрасний спосіб нагодувати сім’ю в пост. Солянка виходить ароматною і ситної.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 100 гр.
- Томатна паста – 60 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати солянку з капусти з картоплею легко! Білокачанну капусту очистіть від брудних аркушів, при необхідності промийте і просушіть. Нашаткуйте тонкою соломкою.
Розігрійте сковороду, налийте трохи олії і обсмажте нашатковану капусту.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
Морква вимийте, очистіть, натріть на крупній тертці.
Розігрійте другу сковороду, налийте невелику кількість олії, викладіть підготовлені овочі і обсмажте до напівготовності.
Викладіть томатну пасту, добре перемішайте і тушкуйте протягом 15 хвилин.
З’єднайте капусту з засмажкою і тушкуйте разом.
Картоплю помийте і очистіть від шкірки, наріжте соломкою і викладіть до капусти. Все добре перемішайте. Закрийте кришкою.
За десять хвилин до готовності влийте столовий оцет, додайте цукровий пісок, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.
Готову солянку подавайте порційно на сімейний обід. За бажанням прикрасьте свіжою дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Солянка без картоплі Солянка з капусти з картоплею Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з капусти на сковороді Солянка з картоплею солянка Овочева