Апетитне блюдо з тушкованої капусти, моркви з цибулею, картоплі і соковитого м’яса. Гасіння – це один із самих корисних способів готування. Овочі і м’ясо виходять дуже смачними, абсолютно нежирними, не пересушується і зберігають свої поживні властивості.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- М’ясо – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 3 шт.
- Масло рослинне – 0.25 склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Щоб приготувати солянки з картоплею та м’ясом, цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо не дуже великими шматочками.
Обсмажуємо цибулю на рослинній олії. Це можна зробити в глибокій сковороді або в каструлі.
М’ясо промиваємо та нарізаємо кубиками середнього розміру.
Додаємо м’ясо до цибулі, перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Заливаємо суміш водою, так щоб вона покривала шматочки м’яса. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 30-40 хв.
Моркву чистимо та миємо. Натираємо моркву на крупну тертку.
Капусту також потрібно добре промити і дрібно нашаткувати гострим ножем. Також поріжемо очищену картоплю невеликими шматочками.
Коли вода википіла, додаємо до м’яса моркву і перемішати.
Через 5 хв. відправляємо смажитися картоплю.
Тепер додаємо капусту. Перемішуємо.
Солимо блюдо і додаємо перець за смаком. Знову накриваємо кришкою і залишаємо на невеликому вогні 30-40 хв. Якщо продукти почнуть підгоряти, то додамо трохи води.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без картоплі Солянка без оливок, маслин Солянка з капусти з картоплею Солянка з капусти на сковороді Солянка зі свіжої капусти солянка Овочева