Солянка з лисичками – незвичайний варіант консервації на зиму. Незважаючи на легкість приготування, солянка має чудовий смак і аромат. Головний секрет смачної солянки з лисичками полягає в дотриманні правильних пропорцій всіх інгредієнтів. Солянка – не тільки прекрасне доповнення до гарячих страв, але і відмінне самостійне блюдо.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Капуста білокачанна – 5 кг
- Лисички свіжі – 3 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Масло рослинне – 500 мл
- Томатний соус – 500 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Лавровий лист – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати солянку на зиму з лисичками? Лисички ретельно промийте, покладіть в каструлю з водою і проваріть протягом 30 хвилин.
Після варіння гриби необхідно остудити і порізати. Якщо гриби дрібні, то можна залишити їх цілими.
Білокачанну капусту слід нашаткувати і перекласти у велику ємність.
Моркву очистіть, сполосніть під проточною водою і потім натріть на крупній тертці.
Очищений цибулю поріжте півкільцями.
Підготовлені овочі – капусту, моркву і цибулю – складаємо в підходящу каструлю, додаємо до них рослинну олію, томатний соус, лавровий лист, сіль, цукровий пісок і спеції за смаком.
Все перемішуємо і тушкуємо на мінімальному вогні приблизно 1,5 години.
Потім додаємо до овочів лисички і продовжуємо тушкувати ще протягом 30 хвилин.
За 10 хвилин до готовності додайте в солянку оцет.
Готову солянку розподіліть по стерилізованим ємкостей, закрутіть кришками і повністю остудіть при кімнатній температурі.
Смачна заготівля на зиму – солянка з лисичками – готова!
Приємного вам апетиту!
Лисички на зиму Солянка без капусти Солянка з капусти Як готувати лисички - рецепти