Солянка з лисичками – незвичайний варіант консервації на зиму. Незважаючи на легкість приготування, солянка має чудовий смак і аромат. Головний секрет смачної солянки з лисичками полягає в дотриманні правильних пропорцій всіх інгредієнтів. Солянка – не тільки прекрасне доповнення до гарячих страв, але і відмінне самостійне блюдо.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Капуста білокачанна – 5 кг
  • Лисички свіжі – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Томатний соус – 500 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Лавровий лист – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати солянку на зиму з лисичками? Лисички ретельно промийте, покладіть в каструлю з водою і проваріть протягом 30 хвилин.

Після варіння гриби необхідно остудити і порізати. Якщо гриби дрібні, то можна залишити їх цілими.

Білокачанну капусту слід нашаткувати і перекласти у велику ємність.

Моркву очистіть, сполосніть під проточною водою і потім натріть на крупній тертці.

Очищений цибулю поріжте півкільцями.

Підготовлені овочі – капусту, моркву і цибулю – складаємо в підходящу каструлю, додаємо до них рослинну олію, томатний соус, лавровий лист, сіль, цукровий пісок і спеції за смаком.

Все перемішуємо і тушкуємо на мінімальному вогні приблизно 1,5 години.

Потім додаємо до овочів лисички і продовжуємо тушкувати ще протягом 30 хвилин.

За 10 хвилин до готовності додайте в солянку оцет.

Готову солянку розподіліть по стерилізованим ємкостей, закрутіть кришками і повністю остудіть при кімнатній температурі.

Смачна заготівля на зиму – солянка з лисичками – готова!

Приємного вам апетиту!

Лисички на зиму Солянка без капусти Солянка з капусти Як готувати лисички - рецепти