Лисички дуже швидко готуються, тому вони часто входять до складу різних страв. Ці гриби однаково добре поєднуються з овочами, картоплею або спагетті, додайте вершковий соус і вас чекає справжнє свято смаку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Спагетті – 200 гр.
- Лисички свіжі – 100 гр.
- Бекон – 80 гр.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вершки 30% – 0.75 склянки
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – для смаження
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати спагетті з лисичками. Відваріть спагетті в трохи підсоленій воді 8-10 хвилин. Або вивчіть інструкцію приготування спагеті, яка вказана на упаковці, і приготуйте макарони відповідно до вказівок.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте його кубиками. Розігрійте сковороду, влийте трохи оливкової олії, викладіть цибулю і смажте його, поки він не стане напівпрозорим. Часник дрібно наріжте, додайте його на сковороду до цибулі і смажте 1 хвилину. Наріжте дрібними кубиками бекон і відправте його на сковороду, смажте 5 хвилин, постійно помішуючи. Лисички помийте, наріжте і додайте їх на сковорідку до інших інгредієнтів, перемішайте, смажте ще 5 хвилин.
Влийте вершки і тушкуйте вміст сковорідки на повільному вогні 10-15 хвилин, поки вершковий соус не загусне. Потім додайте рубану зелень, посоліть і приправте засмажку за смаком. З макаронів злийте воду і перекладіть їх в сковороду до соусу, перемішайте і тушкуйте 5-7 хвилин.
В кінці додайте до спагетті збитий жовток, перемішайте. Вимкніть плиту і можна подавати страву на стіл. Спагетті зручніше викладати на тарілки за допомогою спеціальних щипців.
Приємного апетиту!
Смажені лисички Спагеті Як готувати лисички - рецепти